Groepstherapie

Het leven levert geregeld complexe situaties op, waarin je klem kunt komen te zitten. Het delen van je ervaringen met anderen die een vergelijkbare situatie kennen en herkennen in een veilige omgeving kan zeer helend werken.

Onderwerpen voor de groepstherapie zijn:

Uitdagende familie
Omgaan met familieleden met psychische aandoeningen kan zeer uitdagend zijn. Je broer, zus, moeder, vader of kind kan in een andere belevingswereld leven dan jijzelf. Hoe ga je om met je zorgen? Hoe verhoud je je tegenover de wensen of eisen van die ander? Hoe verwerk je je loyaliteitsconflict?

Samengestelde gezinnen
Je wordt verliefd. Je wilt jullie levens samen gaan leven. Om erachter te komen dat al die positieve energie van jullie liefde niet kon voorspellen wat er echt gebeurt zodra je allerlei verschillende levenslijnen en behoeften bij elkaar brengt. Kan je partner opschieten met je kind? Is je dochter jaloers? Kunnen de kinderen onderling opschieten met elkaar? Ben je echt net zo lief tegen zijn kinderen als tegen de jouwe? Mogen zijn kinderen jou wel? Hoe gaat je ex om met de nieuwe situatie? Lijken jullie opvoedregels wel op elkaar en zijn ze wel te verenigen? En hoe lang duurt het voordat er iets van vrede en acceptatie ontstaat in jullie levens?

De omgangsregels in de groep zijn:
Feedback wordt gegeven volgens de feedback regels. Positief ingesteld, nooit om de ander te kwetsen. Je zegt iets over wat er met jou gebeurt als de ander iets zegt of doet. Zonder veroordeling.

Wanneer er minimaal 6 en maximaal 8 mensen zich aanmelden voor een van de onderwerpen voor groepstherapie, zal er een groep opgestart worden, op de woensdag middagen om half vier. De sessies zullen ongeveer 1,5 a maximaal 2 uur duren. Als je interesse hebt of vragen hebt hieromtrent, mail me dan.

Follow me @MlaPetrarca .