Individuele therapie

Ik werk volgens de principes van de Gestalttherapie. Dat betekent dat ik in ons contact kijk hoe jij met mij contact maakt, of vermijdt. Je hebt mijn volle aandacht en ik luister echt naar je. Je zult snel merken dat ons contact, onze gesprekken eigenlijk heel normaal zijn.

Veiligheid is zeer belangrijk. Zonder dat kan jij niet jezelf zijn in onze gesprekken. We gaan kijken naar je verlangens en de angsten, waarmee je jezelf tegenhoudt. Vooral dat laatste vergt vertrouwen. Ik zal je steeds vertellen wat er gebeurt en wat de reden is om een bepaalde gedachtegang te onderzoeken.

Ik zal met je mee kijken naar hoe je nú je leven leeft, en hoe je je leven zou willen leven. Samen kunnen we wellicht ontdekken wat je zelf kunt veranderen of doen om gelukkiger te worden. In de therapie leer je jezelf beter kennen en gaan we verkennen.

We onderzoeken hoe je je voelt. Ook hoe je je leven hebt ingericht. Je niet goed voelen, heeft vaak meer dan een oorzaak. We kijken ook naar je fysieke welzijn, beweeg je wel voldoende, eet je gezond.

We zijn niet onze klachten. We zijn één systeem van ingesleten patronen en onvervulde verlangens, maar ook van creativiteit, verlangens en dromen. Leer samen met mij te luisteren naar je lijf, hart en hoofd en je leven zo in te richten dat je gelukkig(er) leeft.

Follow me @MlaPetrarca .