Tag Archives: Praktijk De Liefdesbrief

Van de ander houden, zoals hij is

Ware liefde

Ware liefde

Ik sprak met haar over op je pad zitten. Ik ben naar mijn pad aan het toebewegen. Er om heen aan het dwarrelen. Nog een beetje zoekende. Vermoedens van de juiste richting en onderwijl van alles aan het uitproberen. Zij zit op haar pad. Geniet enorm van haar werk, leuk team en vooral veel vrijheid om te doen wat ze mooi vindt.
Haar man daarentegen, die zit ook nog niet precies op zijn pad. Hij weet eigenlijk niet waar zijn pad loopt. Ze uit haar bewondering. Hij gaat twee weken helemaal alleen in de bergen wandelen. Ze bewondert hem hierom want normaal plant hij alles tot in de details. Zij niet. Zij ziet wel hoe de dingen gaan, en ze trekt luchthartig haar schouders op. Natuurlijk hebben ze samen dit soort vakanties gedaan. En hij altijd weet precies wat hij waar gaat doen. In zijn planning zit zijn veiligheid. Dit keer gaat hij het anders doen. Hij gaat op avontuur. Hij gaat niet plannen. Ze had een sprankeling van bewondering in haar ogen. Het verbaasde mij, ze is zo’n stoere vrouw met luchthartigheid over haar hele lijf geschreven. Ik zie haar zo’n reis zo doen. Ik besef dat haar bewondering er is omdat ze weet dat dit voor haar man spannend is. Zij zou er haar hand niet voor opdraaien. Een ieder zijn eigen angsten. En die angsten aangaan, verdient simpelweg bewondering.
‘Goh,’ zeg ik, ‘Voor jou ook spannend, twee weken werken en je kids in je eentje?’ ‘Och,’ zegt ze met diezelfde karakteristieke luchthartigheid, ‘Ik zie wel’.

Follow me @MlaPetrarca .