Geluk

We zijn geneigd naar psychische klachten te kijken als een probleem van ‘tussen de oren’. Wat steeds bekender wordt, ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, is dat onze gehele gezondheid zich tussen onze oren afspeelt en dat ons lijf ook van invloed is.

Om een gelukkig en vervuld mens te zijn, is er veel nodig;

– Een realistische verwachting van geluk. Niemand is continue gelukkig, geluk hangt van kleine momenten aan elkaar.

– Een goede gezondheid en bij ziekte het vermogen je verlies op een bepaald moment te accepteren en toch te blijven werken aan verbetering van levenskwaliteit via voeding, beweging, en fijne contacten.

– Liefde, vriendschap, familie. We zijn onderdeel van een groter geheel en hebben behoefte aan deze banden.

– Een doel. Je werk. Je passie of hobby. Zorgen voor je gezin. Onderzoek, schrijven, creativiteit. Je potentieel benutten. Zonder kun je doelloos worden.

– Lichaamsbeweging. Zitten is het nieuwe roken. En we zitten veelal de hele dag en avond. Van bewegen en buiten zijn, word je gezonder, slanker, vrolijker, gelukkiger. Het hoeft geen topsport te zijn. Een wandeling van een half uur per dag maakt al het verschil tussen gezond en ongezond leven.

Als ik cliënten spreek, kijk ik graag naar hun hele situatie. Naast de therapie kan lichaamsbeweging veel problemen verminderen. Problemen zoals depressie, lusteloosheid, nervositeit, piekeren en eenzaamheid worden verlicht, zeker als je samen sport.

Kijk verder op de pagina’s runningtherapie als je interesse hebt in begeleid meer – samen! – bewegen om je beter te gaan voelen.

Follow me @MlaPetrarca .